موزه زمان تهران، تماشاگه اولین موزه ساعت در ایران
موزه زمان تهران یا تماشاگه زمان مجموعه زیبایی از ساعت های ارزشمند در یک عمارت و باغ قاجاری باشکوه در شمال پایتخت در منطقه زعفرانیه است. ساختمان این موزه با گچبری ها و هنرهای ایرانی، بیشتر شبیه یک اثر هنری است. همین امر باعث شده که موزه و محوطه آن لوکیشن جذابی برای عکاسی باشد. این موزه همهروزه گردشگران داخلی و خارجی بسیاری دارد.
پیشنهاد ما: بهترین موزه های تهران
موزه هنری جذاب: موزه هنر جهان در عمارت دفینه میرداماد
موزه زمان زعفرانیه کجاست؟
بنای زیبای تماشاگه زمان یا خانه حسین خداداد، یک خانه تاریخی قاجاری در زعفرانیه است که به آدرس تهران، خیابان ولی عصر، خیابان زعفرانیه، نبش چهارراه پرزین بغدادی واقع شده است. این اثر در سال 1382 با شماره ثبت 10868 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. موزه سینما یا باغ فردوس نیز در نزدیکی این موزه قرار دارد که می توانید با کمی پیاده روی از آن موزه هم بازدید کنید.
تاریخچه موزه زمان
باغی که این ساختمان در آن قرار دارد از اراضی باغ فردوس بود که در اختیار معیرالممالک داماد ناصرالدین شاه نیز قرار داشته اما پس از مرگ وی پسرش صاحب آن شد. وی با توجه به این که علاقه ای به باغ نداشت درختان آن را یک به یک قطع کرد و در کوره های تهران از آن به عنوان هیزم استفاده کرد. پس از آن، طبق اسناد موجود، باغ فعلی موزه در دست وراث عبدالله خان منصور بوده است تا اینکه حسین خداداد آن را در سال 1346 خریداری می کند.
برای بازدید رایگان و مجازی موزه زمان تهران روی همین نوشته کلیک کنید!
معماری عمارت موزه زمان
در حدود سال 1346 تا 1347 حسین خداداد این ملک را خرید و بنا را مرمت کرد. بنای دوران قاجار از خشت و گل و با اسکلتی از چوب ساخته شده بود. اما وی از مهندس ابتکار، به عنوان مهندس مشاور ساختمان و استاد کاشی و حاج رمضان عباسیان به عنوان معمار برای بازسازی بنا دعوت کرد. به این ترتیب اسکلت آهنی جایگزین چوبی شد و بعد طبقه دوم بنا ساخته شد. امروزه ساختمان موزه با حدود 700 متر مربع زیر بنا در دو طبقه ساخته شده و در باغ قاجاری مصفا قرار گرفته است.
موزه جذاب: موزه پوشاک سلطنتی در سعدآباد
پیشنهاد ما: موزه آبگینه و سفالینه
تزیینات بنای موزه زمان تهران
حسین خداداد همچنین از برجسته ترین هنرمندان دوره پهلوی برای انجام تزیینات استفاده کرد. تزیینات و هنر بکار رفته در این بنا نتیجه دوازده سال تلاش استادکاران و گچبرهای صاحب سبک و مشهور همچون حاج عبدالکریم نوید تهرانی، استاد فرهاد یحیی پور، استاد محمد یحیی پور و حدود 40 نفر دیگر است که با ایشان همکاری می کردند. کار گچبری این بنا از سال 1343 تا 1356 خورشیدی به طول انجامید.
گچبری های عمارت موزه ساعت بسیار متنوع و دارای نقش های گیاهی و گل مینا و رز، گچبری های مشبک و چدنی است. همچنین گچبری بسیار زیبای اتاق اصفهانی ها که با الهام از عالی قاپو طراحی شده است بر غنای هنری این عمارت می افزاید. از دیگر هنرهای شاخص بنا می توان گره چینی در و پنجره های چوبی را نام برد که کار استاد حاج محمد کاشی و استاد حسین است. آجرکاری، مقرنس کاری و کاشی کاری نیز از جمله دیگر تزیینات ایرانی این عمارت باشکوه است. سرانجام این عمارت در سال 1378، به مدیریت موسسه فرهنگی موزه های بنیاد، به عنوان موزه زمان تهران برای بازدید عموم بازگشایی شد.
موزه هنری جذاب: موزه هنرهای زیبا کاخ سعدآباد
موزه ساعت
موزه زمان، اولین موزه ساعت در ایران است که مجموعه ای ارزشمند از ابزارهای سنجش زمان را در طول تاریخ نشان می دهد. این ابزارها از ساعت های ابتدایی و مکانیکی شروع شده و به انواع ساعت های رومیزی، دیواری، مچی، جیبی ختم می شود. همچنین مجموعه ای از تقویم و گاهنامه های ایرانی از دوران باستان تاکنون نیز در معرض بازدید عموم قرار گرفته است.
در محوطه اطراف عمارت، ساعت هایی بزرگ و قدیمی که طرز کار متفاوت و جالبی دارند جلب توجه می کند. یکی از این ساعتها، ساعت روغنی است. نحوه کار این ساعت از طریق روشن کردن فتیله و سوختن روغن داخل مخزن است که با درجاتی که روی مخزن قرار دارد می توانستند زمان و ساعت را بشمرند. این ساعت نوعی چراغ و روشنایی نیز به شمار می آمد.
موزه جذاب: موزه گوهر و جواهرات در عمارت دفینه
ساعت مکانیکی دیگر، یک ساعت طنابی است. طرز کار آن به اینصورت است که گره هایی که به فاصله برابر روی طناب بود و با سوزاندن طناب گره ها به ترتیب می سوخت و با شمردن آنها زمان را می سنجیدند.
ساعت آبی هم در محوطه قرار دارد که دارای یک مخزن آب است. با پر شدن آب، چوب پنبه انتهای اهرم ساعت روی سطح آب بالا آمده و باعث حرکت عقربه های ساعت می شود. این ساعت مکانیکی هم کارکرد جالبی دارد. همچنین می توانیم ساعت شنی و ساعت آفتابی را هم ببینیم.
پیشنهاد ما: موزه فرش تهران
ساعت های طبقه اول
ساعت های گران قیمت و بسیار زیبای مجموعه که از قرون هجدهم تا بیستم میلادی ساخته شده اند، در داخل موزه زمان جای گرفته اند. این ساعت ها بیشتر در کشور فرانسه ساخته شده اند. ساعت های مجموعه بر اساس نوع کارکرد به انواع دیواری، کوکی، شاهینی، آونگی و ایستاده تقسیم می شوند. قدیمی ترین ساعت مربوط به قرن هجدهم و عصر لوئی چهاردهم است. ساعت های دیگری از کشورهای آلمان، سوییس و انگلیس هم در طبقه اول موزه قابل بازدید هستند. ساعت برنزی ساخت ایران که با روش فنری کار می کند در سال 1313 ه.ش ساخته شده که با موتور انگلیسی کار می کند و در طبقه اول قابل بازدید است.
پیشنهاد ما: موزه موسیقی تهران
ساعت های مشاهیر و قاجاری
در طبقه دوم موزه می توانیم ساعتهای جیبی عادی و ساعتهای جیبی سفارشی متعلق به افراد برجسته سیاسی یا تاریخی مثل ساعت آفتابی «ناصرالدین شاه»، ساعت جیبی «مظفر الدین شاه» و «احمد شاه» قاجار و یا ساعت «پروفسور محمود حسابی» را ببینیم. ساعتهای ویژهای چون ساعت کارت زنی، شیفت نگهبانی، ساعت کشتی و همچنین ساعتهای مچی در انواع دستبندی و دو زمانه به چشم میخورد.
آدرس و ساعات بازدید و شماره تماس موزه تماشاگه زمان تهران
ساعات بازدید: همه روزه از ساعت 9 صبح تا 16عصر بجز شنبه ها
آدرس: تهران- خیابان ولیعصر(عج)، خیابان شهید فلاحی(زعفرانیه)، نبش چهارراه پرزین بغدادی
اگر به اطلاعات بیشتری نیاز دارید می توانید با این شماره ها تماس بگیرید:
شماره تماس: ۰۲۱-۲۲۴۱۷۳۳۷ و ۰۲۱-۲۲۴۱۷۳۳۶
جاهای دیدنی نزدیک موزه
موزه سینما یا باغ فردوس، کاخ سعد آباد، مرکز خرید پالادیوم و بازار تجریش از جاهای دیدنی نزدیک این عمارت است.
صبحانه در کافه رستوران ریبار
کافه ریبار به دلیل قرار گرفتن در فضای زیبای موزه زمان در منطقه زعفرانیه طرفدار زیادی دارد. صبحانه های این کافه هم محبوبیت زیادی دارد پس شاید بهتر باشد که قبل از آمدن رزرو کنید.
از بوفه صبحانه و منوی باز ریبار را به خصوص در روز جمعه با خانواده می توانید لذت ببرید. قیمت صبحانه بوفه 90 هزار تومان برای هر نفر است و دو ساعت وقت دارید استفاده کنید.
بهای بلیط موزه تماشاگه زمان تهران
بازدید از باغ، عکاسی یا لذت بردن از فضای محوطه موزه و همچنین استفاده از رستوران و کافه آن نیاز به تهیه بلیط ندارد و رایگان است.
قیمت بلیط عادی: ۶۰۰۰ تومان،
قیمت بلیط خارجی: ۰ ۳۰۰۰ تومان
قیمت بلیط دانشجویی و دانشآموزی: ۳۰۰۰ تومان
سایت رسمی و بازدید مجازی موزه تماشاگه زمان تهران
اگر می خواهید سایت رسمی موزه تماشاگه زمان را ببینید و یا تور آنلاین و مجازی از موزه داشته باشید، اینجا را کلیک نمایید.
باز نشر مطالب سایت پوپک تراول تنها با ذکر نام سایت /https://poopaktravel.com مجاز می باشد.
منابع:
روزنامه تسنیم
سایت رسمی موسسه فرهنگی موزه های بنیاد