منوی دسته بندی

موزه استاد فرشچیان در کاخ سعدآباد

موزه استاد فرشچیان در کاخ سعدآباد: استاد «محمود فرشچیان» یکی از هنرمندان برجسته امروز ایران است که آثارش به سبب خلاقیت، رنگ و حرکت و مضامین عرفانی و فلسفی همیشه مورد توجه بوده است. شهرت آثار استاد فرشچیان تا آن سوی مرزها نیز رفته است و استاد چهره شناخته شده بین المللی هستند. به طور کلی می توان گفت که آثار استاد دارای ارزش نمادین از فرهنگ ایران هستند.

مطلب پیشنهادی: بهترین موزه های تهران

تابلوی یونس استاد فرشچیان
تابلوی یونس استاد فرشچیان

همین مسئله اهمیت و محبوبیت آثار وی را نشان می دهد که باعث تشکیل موزه ای به نام «استاد فرشچیان» در مجموعه سعدآباد شد.

ایشان جوایز داخلی و بین المللی متعددی را کسب کرده اند که از جمله می توان به نشان درجه یک هنر، مدال طلای جشنواره بیت المللی هنر و تندیس طلایی اسکار ایتالیا اشاره کرد.

ببینید: موزه هنرهای زیبا در مجموعه سعدآباد

زندگی نامه استاد فرشچیان

استاد محمود فرشچیان هنرمند نقاش در سال 1308 شمسی در اصفهان در خانواده ای هنردوست به دنیا آمد. پدرش غلامرضا فرشچیان، نماینده شرکت فرش اصفهان بود و در قالی بافی دست داشت. محمود هم از کودکی باهنر اصیل فرش آشنایی پیدا کرد.

پدر که استعداد و علاقه پسرش به هنر نقاشی را دید، او را برای یادگیری نزد «حاج میرزا آقا امامی» فرستاد. محمود از هم آن ابتدا به خلاقیت و ابتکار در نقاشی علاقمند بود و کارهای پراحساسی تولید میکرد.

تابلوی حمایت استاد فرشچیان
تابلوی حمایت استاد فرشچیان

ببینید: آثار استاد حسین بهزاد در موزه سعدآباد

پس از آن فرشچیان در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان نزد استاد «عیسی بهادری»، از شاگردان برجسته کمال الملک، در رشته مینیاتور به آموختن مشغول شد. ایشان با علاقه فراوان حتی شب ها هم به تمرین نقاشی می پرداخت و می توان گفت عشق به نگارگری در قلب و روحش همچون چراغی فروزان روشن بود. البته فرشچیان همواره شعر و ادب فارسی را در کنار نقاشی در نظر داشت و از آن الهام می گرفت. ایشان همچنین در این هنرستان فنون طراحی قالی و سرامیک سازی را نیز فرا گرفت.

همچنین فرشچیان در کنار مینیاتور به هنر تذهیب نیز علاقمند شد و در آن نیز به مهارت رسید. زندگی در اصفهان به او امکان بررسی آثار هنری فاخر اصفهان همچون کاخ چهلستون، عالی قاپو، مسجد شاه و نقوش و کاشیکاری های آنها را می داد. اصفهان شهری پر از گنجینه های تزیینات داخلی، نماهای زیبا، معماری و کاشیکاری های باشکوه است و می توان گفت زادگاه وی و میراث فرهنگی ایران نقش بسزایی در شکوفایی هنر فرشچیان داشتند.

تابلوی مرغان بهشتی استاد فرشچیان
مرغان بهشتی استاد فرشچیان

ببینید: موزه صنعتی تهران، موزه مجسمه و نقاشی

کار و تلاش مداوم فرشچیان در طول شش سال در هنرستان باعث شد تا در سال 1329 شمسی موفق به کسب دیپلم عالی شود.

با اتمام دوره فرشچیان برای مطالعه بیشتر به اروپا رفت و چندین سال به تحقیق و یادگیری آثار استادان بزرگ نقاشی غربی پرداخت. درهمین زمان بود که فرشچیان توانست به درکی جدید از هنر نقاشی در سطح جهانی برسد.

وی پس از برگشتن به ایران کار خود را در اداره کل هنرهای زیبای تهران آغاز کرد و سپس به مدیریت اداره هنرهای ملی و دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران انتخاب شد.

فرشچیان بسیار پرکار و پرتلاش بود و توانست با خلاقیت خود آثاری منحصربفرد خلق کند که شهرتش به خارج از مرزهای ایران نیز رسید.

تابلوی فرشچیان موزه سعدآباد

ببینید: آثار امپرسیونیسم موزه هنرهای معاصر تهران

موزه فرشچیان

موزه استاد فرشچیان دارای 58 اثر از این هنرمند نقاش است. بنای موزه در دوران قاجار ساخته شده است و در دوران پهلوی اول محل زندگی شاه و همسر چهارمش عصمت بوده است. پس از انقلاب اسلامی این بنا به موزه هنر نقاشی و آثار استاد فرشچیان تبدیل شد تا همگان بتوانند از آن استفاده کنند.

آثار فرشچیان

انتخاب موضوعات بکر و بکارگیری شیوه های جدید، از اصلی ترین دلایل تفاوت آثار فرشچیان با دیگر کارهای معاصر است.

مهارت و چیره دستی استاد فرشچیان را باید در استحکام، تحرک و نمایش مفاهیم عمیق فلسفی و حماسی با اثرگذاری قوی بر مخاطب در آثارش شناخت. تابلوهای او بی اختیار انسان را به یاد گروه نوازندگان در یک ارکستر می اندازد. هر رنگ مانند هر ساز که طنین خاص خود را دارد، بر روح بیننده اثری متفاوت از سایرین بر جای می گذارد. اما رنگ ها نیز مانند نغمه های هم آهنگ می توانند مکمل یکدیگر باشند و در این سمفونی رنگ ها، فرشچیان رهبر چیره دستی است که خواسته هایش درونی اش را در یک تصویر نمایان می کند.

تابلوی جنگ رستم و اژدها

تابلوی «جنگ رستم و اژدها» یکی از کارهای ارزنده استاد فرشچیان است. پهلوان ایران زمین در این صحنه با هیئتی که در شاهنامه در خوان سوم وصف شده است در وسط تصویر به نمایش درآمده است. بطور کلی ترکیب نقاشی و هم جنس بودن رنگ ها در این اثر ارزنده جالب و زنده می نماید که بیننده را به تحسین وامی دارد.

جنگ رستم اژدها فرشچیان

تابلوی پنجمین روز آفرینش

«پنجمین روز آفرینش» اثری است که مایه هایی از قرآن دارد و در آن همه مخلوقات زمینی و آسمانی به ستایش پروردگار مشغولند. ماهی ها، پرندگان واقعی و تخیلی در دریاهای طوفانی شناور بر آسمان ابری در پروازند. گویی چون سایه هایی در بهشت فروزان از انوار الهی، گرچه منقارها، پنجه ها، دندانها و بالها، به دست یک استاد توانای طبیعت شناس به تصویر درآمده، اما چشم ها و حرکات اثر گویای تصورات نقاش از دنیاهای دیگر است.

قیمت بلیط، ساعت بازدید و آدرس موزه

قیمت بلیط برای هر نفر 4000 تومان و برای خارجی 50.000 تومان است.

روز و ساعت بازدید:

شش ماه اول سال: همه روزه از شنبه تا جمعه از ساعت 9 تا 19- فروش بلیط تا 17

شش ماه دوم سال: همه روزه از شنبه تاجمعه از ساعت 8 تا 17- فروش بلیط تا 15:30

آدرس مجموعه کاخ سعد آباد: خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید طاهری.

تلفن: 27940000

باز نشر مطالب سایت پوپک تراول تنها با ذکر نام سایت /https://poopaktravel.com مجاز می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *